4 Motive Pentru A Alege Anvelopele Second Hand

anvelopele Second Hand

Principalele criterii după care se orientează șoferii când achiziționează anvelope sunt prețul și calitatea. Gândindu-ne doar la buget, există nenumărate discuții și dezbateri pe subiectul anvelope noi versus anvelope second hand. O simplă căutare online nu te va ajuta foarte mult, percepția despre anvelopele second hand fiind una greșită sau mult prea simplistă. Acest articol este despre cum clasificam noi anvelopele second hand, avantajele lor, și cum să alegi anvelopa second hand potrivită pentru tine.

 anvelopele Second Hand

Ce sunt de fapt Anvelopele Second Hand și cum le clasificăm

După cum spuneam și mai devreme, poți găsi definiții incorecte a anvelopelor second hand online. Mulți cred că o anvelopă uzată la maximum poate căpăta ulterior eticheta de anvelopă second hand și vânduta ca atare, ceva departe de adevăr. 

Anvelopele second hand pot fi atât rulate cât și nerulate. Cele rulate sunt categorizate în funcție de gradul de uzură pe care îl prezintă. In catalogul nostru de produse, la categoria Anvelope Second Hand, vei găsi în dreptul fiecărei anvelope profilul rămas al acesteia exprimat în procente, iar în descrierea lor, o aproximare a kilometrilor ce pot fi parcurși. 

Vei vedea și anvelope cu profil 100%. Acestea sunt anvelopele nerulate, dar care au un DOT mai vechi. Mulți cred că inscripția DOT de pe anvelopă se referă la vârsta acesteia, dar de fapt aceasta te informează doar cu privire la data fabricației.

Specialiștii de la Michelin ne informează că o anvelopă nu începe să îmbătrânească imediat după fabricare, ci din momentul în care este montată și rulată. Dacă este depozitată corect, durata de viață a acesteia nu v-a fi afectată, un an într-un depozit fiind egal cu 3 săptămâni de utilizare. Prin urmare, o anvelopă second hand produsă în 2012 are doar 27 de săptămâni de uzură.

De Ce Să Alegi Anvelopele Second Hand

  1. În funcție de categoria aleasă de tine, poți avea calitate la preț mic. Dacă dispui de un buget redus apelează cu încredere la anvelopele second hand. Poți avea anvelope de la branduri renumite și de o calitate superioară.
  2. Este bine să ai un set în plus de anvelope. Dacă ai unde să le depozitezi (citește aici despre depozitarea anvelopelor), un set în plus îți reduc din griji înainte de a pleca la drum. Iar dacă ai un șofer nou în familie, acesta poate învăța cum să le schimbe.  
  3. Poate ai nevoie doar de una. Dacă ai nevoie doar de o singură anvelopă sau de un set de două, depozitul nostru îți pune la dispoziție o varietate mare de anvelope second hand iar împreună sigur găsim ceva potrivit pentru tine.
  4. Ajuți la protejarea mediului. Probabil cel mai important avantaj, pe lângă un preț bun, mulți conducători aleg anvelopele second hand pentru a reduce din poluare. În producția anvelopelor sunt extrase și procesate anumite substanțe din petrol. Acest proces implică un consum enorm de energie, iar unii compuși ai cauciucului nu se degradează niciodată. Se descompun în particule foarte mici care ajung în sursele noastre de apă și mâncare. Alegând anvelopele second hand ajuți la reducerea consumului de energie și a poluării. 

Anvelopele sunt una din cele mai importante părți ale autoturismului tău

Când sunt alese corect, te poți bucura de o performanță înaltă pentru multă vreme. Dacă trebuie să faci schimbul anvelopelor, noi te putem consilia și ghida către alegerea potrivită.

Click aici pentru a afla ce alte criterii sunt necesare pentru a alege anvelopa potrivită pentru tine.

Ne poți următi și pe FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn și Youtube

Lasă un răspuns