Cum funcționează garanția anvelopelor?

radburgro2 | Radburg

Când apelezi la anvelopele Radburg, te bucuri mereu de garanție! Dar, când înțelegi atât garanția cât și anvelopele, poți profita la maximum de amândouă. Iată câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a anvelopelor și a respectă termenii garanției anvelopelor pentru liniștea ta. 

Cum funcționează garanția anvelopelor?

Unii consideră ca o garanție înseamnă returnarea banilor. Acest lucru este posibil doar în primele 14 zile după achiziție conform reglementărilor europene. Garanția îți protejează investiția făcută, dacă apar daune din cauza producătorului.

Sunt producători de anvelope care măsoară garanția și în kilometri, nu doar în ani. Producătorul estimează durata de viață a benzii de rulare și rezistența acesteia la un anumit număr de kilometri, dacă s-a circulat în condiții optime. 

Dacă pe garanția anvelopelor tale este specificat 40.000 km, dar tu circuli 5.000 de km pe an, aceasta nu înseamnă că anvelopele îți vor oferi performațele promise timp de 8 ani, până la atingerea numărului de kilometri specificați. 

Acordarea garanției depinde și de momentul în care au fost fabricate, achiziționate și montate anvelopele. De exemplu, pentru anvelopele reconstruite, care au un DOT recent pentru că sunt fabricate în mod constant, oferim o garanție de 3 ani de la momentul achiziției. Dacă montezi anvelopele un an mai târziu, vei mai avea doar 2 ani de garanție. 

După cum spuneam și mai devreme, garanția se oferă în momentul în care apar defecte de fabricație, când produsul nu este conform descrierii producătorului, după cum este specificat și în certificatul de garanție. 

Garanțiile pentru anvelope nu te protejează împotriva daunelor cauzate de utilizator, a întreținerii necorespunzătoare, a pericolelor rutiere, daune legate de contaminare sau de alte evenimente neprevăzute. Poți folosi garanția în momentul în care anvelopele nu oferă performanțele promise, deși au fost ferite de toate acestea. 

Mulți șoferi încalcă termenii garanțiilor fără să își dea seama, utilizând sau întreținând în mod greșit anvelopele, ca de exemplu: utilizarea lor în afara sezonului destinat, circulând cu presiune prea mică sau prea mare, folosirea acestora în drifturi, etc. 

garanția

Ce înseamnă îngrijirea corespunzătoare a anvelopelor?

Pentru a păstra eligibilitatea garanției anvelopelor trebuie să prioritizezi mereu îngrijirea corespunzătoare a acestora. Adică, trebuie să faci tot ce poți ca să eviți uzura prematură sau deteriorarea anvelopelor.

–  Asigură-te că verifici termenii și condițiile impuse de garanție pentru a ști ce anume trebuie să eviți.

–  Verifică lunar presiunea la rece în toate anvelopele și asigură-te că este aceeași cu presiunea recomandată de producătorul mașinii (găsești această informație în manualul de utilizare sau pe un abțibild  pe capacul de la benzină, pe marginea ușii sau în torpedou).

–  Mergi periodic la un service auto autorizat pentru a verifica suspensiile, echilibrul, geometria roților și alte lucruri care pot duce la uzura prematură a anvelopelor. Dacă ai deja astfel de defecțiuni, încearcă să le repari cât de repede posibil sau să eviți să circuli cu mașina până le repari.

Practică obiceiurile de conducere preventivă, manevrele bruște sau agresive duc de asemenea la uzura prematură a anvelopelor.

garanția

Garanția RADBURG

Când achiziționezi anvelope Radburg, garanția se acordă pe baza facturii, nu trebuie să îți faci griji cu privire la un document separat. În funcție de anvelopele achiziționate, garanția pentru persoanele fizice este de doi sau de trei ani.

În garanție anvelopele pot fi înlocuite fără alte costuri suplimentare dacă uzura acestora nu depășește 20%. Dacă uzura este mai mare, se va percepe un cost în funcție de gradul acesteia pentru înlocuirea anvelopei.

Dacă crezi că anvelopele achiziționate prezintă un defect, înainte sau după montaj, ne poți contacta telefonic la 0372 672 471 sau pe Whatsapp aici. Ulterior unul din colegii noștri te va ghida cu următorii pași pentru constatare. 

Dacă ți se pare greu să respecți condițiile de garanție, îți amintim că toate aceste recomandări sunt menite să te protejeze atât pe tine cât și pe ceilalți participanți la trafic și să îți economisească niște bani.

Lasă un răspuns