Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Anvelope de iarna de la Radburg

Ce sunt anvelopele de iarna si ce avantaje aduc

Iarna este un anotimp dificil pentru cei mai multi dintre soferi, mai ales atunci cand trebuie sa circule pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. Sunt multe riscuri din cauza soferilor neexperimentati care nu isi echipeaza masina in mod corespunzator, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atent la pericolele la care te expui.

Anvelopele de iarna nu sunt doar recomandate, ci si obligatorii cand vremea o impune.

In ceea ce priveste modul in care sunt fabricate, se foloseste un cauciuc special, care la temperaturi foarte scazute se comporta foarte bine si ofera o buna aderenta.

Este necesar sa echipezi masina cu anvelope auto de iarna si pentru a avea un bun control asupra ei. O masina fara pneuri speciale va fi dificil de controlat si, in plus, nici nu prezinta siguranta.

Anvelopele de iarna sunt achizitionate si pentru faptul ca ofera o tractiune mai buna, deoarece sunt prevazute cu benzi de rulare cu blocuri, lamele si canale suplimentare. Asadar, daca vrei siguranta si control, bazeaza-te pe cauciucurile de iarna pe care ti le punem la dispozitie la Radburg.

Cand sunt obligatorii anvelopele de iarna

Legislatia din tara noastra nu impune o anumita data sau o temperatura care trebuie atinsa pentru a exista obligativitatea montarii anvelopelor de iarna. Totusi, trebuie sa stii ca poti primi amenda si ti se poate ridica si certificatul de inmatriculare daca circuli pe o portiune acoperita de gheata si zapada cu pneurile nepotrivite.

Ca o recomandare generala, pentru a te asigura de faptul ca nu te prinde zapada nepregatit si ca ai parte mereu de siguranta, echipeaza masina cu anvelope de iarna atunci cand temperaturile coboara sub 7 grade Celsius.

Cum aleg anvelopele de iarna potrivite

In sezonul rece este cel mai important ca anvelopele sa fie intr-o stare cat mai buna, motiv pentru care trebuie sa acorzi o mare importanta unei astfel de achizitii.

In primul rand, atunci cand cumperi anvelope auto de iarna tine cont de specificatiile din certificatul de inmatriculare, in caz contrar risti sa fii aspru sanctionat. Latimea anvelopei, inaltimea talonului, tipul constructiei si diametrul sunt obligatorii. Ce nu trebuie sa fie identic este indicele de greutate, care iti va spune la ce sarcina rezista anvelopa si cel de viteza, care iti va oferi informatii cu privire la viteza de rulare maxima admisa de anvelope.

Foarte importanta este si data de fabricatie (DOT-ul). Daca vei cumpara anvelope noi asigura-te de faptul ca acestea sunt fabricate cat mai recent. Daca nu te intereseaza acest aspect, poti sa cumperi anvelope second hand, care au un DOT mai vechi.

In alegerea unor anvelope de iarna mai poti tine cont si de starea lor. Poti merge pe variante noi, anvelope de iarna reconstruite sau second hand, rulate mai putin sau mai mult. Pe toate le gasesti la noi la o calitate exceptionala! Anvelopele reconstruite sunt extrem de populare si sunt recomandate pentru toti soferii care doresc sa se bucure de o experienta placuta de condus cu o aderenta inegalabila si de o durabilitate mare de rulare.