Alege județul, apoi completează formularul pentru a trimite o cerere de garanție

Prin prezenta garantăm drepturile utilizatorului conform Legii 449/2003 și O.G.  21/1992 cât și  lipsa defecțiunilor de material și de fabricație ale anvelopelor vândute, cu condiția utilizării lor în regim normal, conform standardelor internaționale: UN ECE nr. 30, UN ECE nr. 34, ETRTO, DOT nr. 109 și DOT nr. 119 și cu respectarea parametrilor imprimați pe anvelopă. Drepturile conferite prin lege consumatorului, nu sunt afectate de garanția oferită.

Toate anvelopele comercializate de S.C. RADBURG CENTER S.R.L. beneficiază de garanție comercială pentru persoane fizice și juridice, care se acordă până la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 2 mm.

Totodată, pentru neconformitatea produsului se acordă garanție 36 luni de la data înscrisă pe documentul fiscal de vânzare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.   

Pentru reclamațiile care se constată a fi întemeiate, anvelopa se înlocuiește integral dacă uzura nu depășește 20% din potențialul de rulare . Dacă la măsurarea profilului se constată depășirea acestui grad de uzură, clientul va suporta o cotă valorică procentual egală cu gradul de uzură al anvelopei pentru a primi anvelopa în schimb. Constatarea trebuie efectuată de către client la un service auto autorizat.           

         Nu se acordă garanție:

 1. Anvelopelor model de iarnă dacă sunt rulate vara și viceversa și apare uzura prematură.
 2. Ruperea talonului montat sau demontat.
 3. Anvelope reparate.
 4. Anvelope care prezintă urme ale utilizării produselor petroliere: benzină, vaselină, ulei sau alți solvenți chimici.
 5. Montarea/demontarea cât și folosirea jantelor cu dimensiune necorespunzătoare, ruginite și/sau deformate.
 6. Rulare și/sau staționare cu presiune mică/mare în pneuri cât și încărcarea peste sarcina admisă a autovehiculului.
 7. Defecte cauzate de lovituri, tăieturi, incizii sau acțiunea produselor chimice.
 8. Deteriorări cauzate de neoprirea în timp util sau staționarea autovehiculului în caz de pană.
 9. Deteriorări datorate: unghiurilor de așezare a roților necorespunzătoare, jocurilor succesive ale direcției, rulmenților, defecte ale frânelor sau amortizoarelor, folosirea lanțurilor antiderapante, accidente.
 10. Anvelopele care au rulat după apariția indicatorilor de uzura sau a căror bandă de rulare a fost adâncită.
 11. Anvelopele montate, reparate sau vulcanizate într-un atelier insuficient dotat cu aparatură de montat/demontat, sau montate în afara service-ului autorizat.
 12. Efecte cauzate de folosirea și depozitarea incorectă a anvelopelor.
 13. Expunerea la diverse surse de ozon.
 14. Anvelopele folosite la curse sau alte genuri de competiții.

Reclamațiile se soluționează în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la înregistrare și trebuie să fie însoțite de factura aferentă și prezentul certificat obligatoriu completat, datat, semnat și ștampilat.