9 Sfaturi pentru depozitarea anvelopelor la sfârșit de sezon

Depozitarea anvelopelor

Depozitarea anvelopelor tale în condiții optime le va prelungei durata de viață.

De la un sezon la altul mașina ta are nevoie de un anumit grad de mentenanța iar una dintre cele mai evidente și importante schimbări este cea a anvelopelor. Indiferent de vreme trebuie să ai anvelopele potrivite pentru a nu întâmpina situații nedorite, mai ales iarna când suntem obligați prin lege să circulam cu anvelope omologate de iarnă.

Dar când schimbi cauciucurile de vară sau de iarnă trebuie să ții cont de un lucru foarte important: depozitarea anvelopelor. Noi ți-am pregătit o serie de sfaturi si sugestii utile pentru ca să te poți bucura de anvelope cu o durată de viată mai lunga.

Ce să faci înainte să depozitezi anvelopele

Depozitarea anvelopelor

Asigură-te că anvelopele tale sunt curate și uscate. Este indicat să le speli cu apă și puțin detergent pentru a elimina orice urmă de praf și murdărie. Nu folosi un aparat de apă cu presiune pentru că s-ar putea să deteriorezi din rizurile benzii de rulaj. Dacă sunt pietricele mici blocate pe alocuri, încearcă să le înlături cu o șurubelniță. După spălare anvelopele trebuie să fie complet uscate pentru a trece la următorul pas.

Verifică starea cauciucurilor. Acum că sunt curate, poți observa cu ușurința fisurile sau alte defecte aparente, iar dacă ai nevoie de un set nou de anvelope, noi te așteptăm cu o gamă variată de produse la o calitate superioară și la cele mai bune prețuri. Este indicat să verifici și presiunea roților înainte de depozitare.

Unde poți depozita anvelopele

Pentru mulți șoferi garajul sau atelierul propriu nu reprezintă o opțiune. Iar daca balconul, mansarda, sau beciul nu au temperaturi constante și o umiditate prea mare, îți recomandăm hotelurile de anvelope. Nu sunt greu de găsit, probabil multe service-uri auto din preajma ta oferă acest serviciu.

Dar dacă din diferite motive nu dorești să iți depozitezi anvelopele la un service, am pregătit pentru tine următoarele soluții.

Ghid pentru depozitarea anvelopelor

Depozitarea anvelopelor
  • Nu lasă anvelopele în soare! Chiar și cu o prelată pe ele, anvelopele se pot încălzi foarte tare iar razele UV și căldura sunt cei mai mari dăunători ai cauciucului. Este indicat ca spațiul de stocare sa aibă o temperatură constantă medie. Dacă garajul sau balconul tău se transformă vara in saună și iarna în congelator ar fi indicat să cauți alt loc pentru depozitare.
  • Împachetează fiecare anvelopă într-o pungă opacă. Încearcă să lași cât mai puțin aer înăuntru (poți folosi un aspirator oarecare) și apoi închide punga. Acest mediu etanș nu permite evaporarea uleiurilor din compoziția cauciucului. Deși poți găsi în comerț diferite carcase pentru depozitarea anvelopelor, acestea de regula nu sunt etanșe, iar cauciucul se poate usca și fisura.
  • În funcție de cum dorești să depozitezi anvelopele tale (cu sau fără janta) ele trebuie așezate astfel:

Fără jantă

Depozitarea anvelopelor
  • Ideal este să le așezi vertical și cam o dată pe lună să le întorci puțin pentru a evita deformarea anvelopelor.
  • Dacă spațiul nu îți permite, le poți așeza și orizontal, dar nu le suspenda de un cârlig sau o de bară, așa se deformează cel mai repede.

Cu jantă

Depozitarea anvelopelor
  • Dacă schimbi anvelopele cu tot cu jante atunci le poți suspenda pe diferite suporturi pentru a economisi spațiu.
  • Poți să le așezi orizontal una peste cealaltă dar de asemenea se recomandă să le reordonezi cam o dată pe lună pentru a nu se deforma.
  • Încearcă să nu depozitezi anvelopele tale lângă surse de ozon pentru că sunt un factor foarte dăunător pentru ele. Asta înseamnă departe de:
    • Motoare
    • Cuptoare
    • Compresoare
    • Baterii sau generatoare
    • Alte echipamente electrice

Concluzie

Depozitarea anvelopelor este un factor foarte important pentru durata lor de viată. Când este făcută corect, te poți bucura de anvelopele tale ani la rând, conducând în siguranță. Dacă ești în căutarea unor anvelope noi pentru mașina ta, noi ți-am pregătit cele mai bune prețuri.

După schimbul anvelopelor de sezon este recomandat să faci o oprire la cel mai apropiat service auto pentru a-ți regla geometria roților.

Vezi și Când se verifică geometria roților și de ce este importantă.

Nu uita să arunci un ochi și peste conturile noastre de social media ?

FacebookInstagramTik TokPinterestLinkedIn și Youtube

Lasă un răspuns